کد خبر: 1283142
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
به منظور افزایش بهره‌وری، کمک به تولید و حل گره‌های دیوان‌سالاری انجام می‌شود
وکلای مردم پیرو توصیه رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار با نمایندگان مجلس دوازدهم مبنی بر رفع تراکم قانونی درصدد حذف قوانین منسوخ هستند
فهیمه رضیان

جوان آنلاین: تورم و تعارض قوانین و بخشنامه‌های متضاد موجب سردرگمی مسئولان اجرایی و قضایی کشور شده، بنابراین پالایش و به‌روزرسانی قوانین ضروری است. تورم قوانین به شدت بهره‌وری دستگاه‌ها را کاهش می‌دهد. بر این اساس مجلس دوازدهم با ورود به دالان تاریک تنقیح قوانین تلاش دارد اقدامی ریشه‌ای برای مبارزه با بوروکراسی و دیوان‌سالاری انجام دهد که نتیجه آن پویایی سیاسی و اقتصادی خواهد بود. 
 
کارشناسان اقتصادی معتقدند ﺗﺪوﯾﻦ و ﺗﻨﻘﯿﺢ ﻋﺎﻣﻞ رﺷﺪ اﻗﺘﺼﺎدی است و ﺗﺪوﯾﻦ و ﺗﻨﻘﯿﺢ ﻗﻮاﻧﯿﻦ این امکان را ﻣـی‌دﻫـﺪ ﺑﺘﻮاﻧﯿﻢ ﺗﻮرم ﻣﺘﻮن ﻗﺎﻧﻮنی را ﻣﻬﺎر کنیم. اﺑﻬﺎم و پیچیدگی ﻗﻮاﻧﯿﻦ، ﻣﺤﺪوده ﺗﺤـﺮک اﺟﺘﻤـﺎعی و اﻗﺘﺼﺎدی را ﻣﺤﺪود ﺧﻮاﻫﺪ ﺳﺎﺧﺖ. 
رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار با نمایندگان مجلس دوازدهم، تراکم قوانین را عامل سوءاستفاده خواندند و خطاب به نمایندگان تأکید کردند: «بنشینید تراکم قانونی را برطرف کنید.» 
در همین راستا در اولین گام «سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین» در مرکز پژوهش‌های مجلس رونمایی شد. 
مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی از این سامانه از ورود دولت به تنقیح قوانین خبر داد و گفت: «در معاونت حقوقی ریاست جمهوری مجموعه‌های تنقیحی متعددی منتشر شده و در سامانه قوانین و مقررات در اختیار مردم قرار گرفته که استقبال خوبی هم داشته و تا الان روی میز همه قضات کشور در دسترس بوده است.» وی با اشاره به وجود ۱۲‌هزار عنوان قانونی و حدود ۹۰هزار معتقد بود: «این حجم از قوانین و مقررات نامتوازن همه مجریان قانون، قضات و مردم را دچار سردرگمی می‌کند.» در ماه‌های اخیر مجلس با تدوین طرح‌هایی یا تصویب لوایحی به تنقیح قوانین در حوزه‌های کشاورزی، گردشگری، فرهنگی و حتی تعزیرات حکومتی ورود کرده است، اما برخی نمایندگان از ورود مجلس به حوزه تنقیح قوانین در شرایط سخت اقتصادی مردم انتقاد می‌کنند. 

 قالیباف: تورم قوانین، ریشه همه مفاسد است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در پاسخ به این انتقادات تأکید کرد: «تنقیح قوانین، دیوان‌سالاری را کاهش می‌دهد، سیستم بوروکراسی و تضاد تصمیم‌گیری در یک اداره یا سازمان، به دلیل تضاد در قوانین است. ریشه همه این عدم‌شفافیت‌ها و مفاسد در اینجاست. من خواهش می‌کنم اشکال نگیرید و نگویید کار فعلی ما در تنقیح قوانین اولویت نیست.» در همین راستا نظرات تعدادی از نمایندگان مجلس را جویا شدیم.

 «تنقیح قوانین» ضرورتی فوری
کامران پولادی، نماینده مردم نوشهر در گفت‌و‌گو با «جوان» با انتقاد از نمایندگانی که تنقیح قوانین را مهم نمی‌دانند، اظهار داشت: برخی قوانین ۲۰ سال معطل مانده، بنابراین تنقیح این قوانین امری لازم و واجب است. تنقیح قوانین گردشگری که مجلس وارد آن شده است، نقش مهمی در فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی دارد. 

 مجلس دنبال حذف قوانین متروکه
در ادامه حاکم ممکان، نماینده مردم ارومیه در مجلس تکثر و پراکندگی قوانین را یکی از مشکلات مهم در مسیر مردم خواند و به «جوان» گفت: بسیاری از قوانین موجود متروکه هستند و دوره آنها تمام شده است. 
وی با بیان اینکه تکثر این نوع قوانین دست برخی مسئولان را برای عدم‌اجرای وظایف‌شان باز می‌گذارد، گفت: وجود ۱۲‌هزار قانون در کشور مانعی بزرگ در مسیر پویایی اقتصادی، سیاسی، صنعتی و حتی اجتماعی است. مجلس دوازدهم با تنقیح قوانین به دنبال حذف دوسوم این قوانین است، با این اقدام مهم مردم از سردرگمی در قوانین و ضوابط دست‌وپاگیر نجات خواهند یافت. 

 تنقیح قوانین اقتصادی در اولویت قرار گیرد
در ادامه محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش مجلس نیز با بیان اینکه برخی قوانین موجود به قبل از انقلاب بازمی‌گردد به «جوان» گفت: باید قوانین به‌روز در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست تدوین شود، قوانین آب کشور با شرایط اقلیمی جدید منطبق نیست، بنابراین باید قوانین بر اساس نیاز امروز مردم تنقیح شود. وی همچنین از هیئت رئیسه مجلس خواست تنقیح قوانین اقتصادی را در اولویت قرار دهد. 
احمد بیگدلی، نماینده خدابنده حذف قوانین موازی و نامعتبر را مهم‌ترین علت ورود مجلس به تنقیح قوانین دانست، اما سیدجمال موسوی، نماینده ماهنشان به‌روز‌رسانی قوانین را امری مهم و ضروری خواند و گفت: قوانین نامعتبرو متروکه، دست‌و پا گیر هستند. 

 حذف ۹‌هزار قانون منسوخ برای مبارزه با فساد اقتصادی و سیاسی
جعفر قادری در مورد تلاش مجلس برای تنقیح قوانین به «جوان» گفت: بیش از ۱۲‌هزار قانون در کشور وجود دارد که برای پویایی اقتصادی و سیاسی باید به یک‌چهارم، یعنی حدود ۳‌هزار قانون کاهش یابد. 
رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی گفت: فساد اقتصادی و سیاسی در کشور به دو دلیل است؛ اول اینکه در برخی حوزه‌ها خلأ قانونی و در برخی حوزه‌ها به‌هم‌ریختگی قانونی وجود دارد، بنابراین باید در قالب تنقیح قوانین، قوانین منسوخ را حذف کنیم و قوانین باقی مانده را مورد بررسی قرار دهیم تا دقیقاً مشخص شود نقاط ضعف قوانین در بخش‌های مختلف کجاست. 

 باید از شر قوانین متورم خلاص شویم
احمد فاطمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در گفت‌و‌گو با «جوان» با بیان اینکه در زمینه تنقیح قوانین از دنیا عقب هستیم، گفت: معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز با درک ضرورت این موضوع، اقداماتی را در این راستا آغاز کرده است. 
نماینده مردم بابل در مجلس گفت: باید از شر قوانین متورم و دست و پاگیر راحت شویم تا سردرگمی مجریان کاهش یابد. مجلس در کمیسیون‌های مختلف با استخدام تیم‌های متبحر تلاش دارد این قوانین منسوخ را از فهرست قوانین کشور خارج کند تا قوانین منزه و قابل اتکا در دسترس قضات و مجریان کشور قرار گیرد.

برچسب ها: مجلس ، تورم ، بازار ارز
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار